Het bestuur heeft een nieuwe discipline ingevoerd voor de wintercompetitie 2022-2023. De competitie is voor geweren welke munitie gebruiken welke daadwerkelijk in deze periode in revolvers of pistool zijn gebruikt. Enkele voorbeelden revolver: .32-20, .38-40 en .44-40 voorbeelden: pistool: .50-25 en .50-45

Wij willen in 2022/23 meerdere wedstrijden organiseren voor alle schutters welke interesse hebben in deze discipline (Henry). Schutters welke interesse hebben kunnen dit melden via competitie@dutchmuzzleloaders.nl zodat wij ze kunnen informeren wanneer en waar de mogelijke wedstrijden zullen worden gehouden.

Flyer Henry

Wedstrijden waar Henry als (test) onderdeel van Pope zal worden geschoten, uiteraard zullen de uitslagen naar de KNSA volgens de geldende regels worden verstuurd.

17 september

Meatball Shoot sv De Vrijheid Leiderdorp

12 november

Stroopwafel Shoot ssv Robin Hood Woerden

3 december

AK 25/50 meter Noord vs Langedijk

17 december

AK 25/50 meter Zuid sv De Vrijheid Leiderdorp

22 april 2023

DK 25/50 meter vs Langedijk

6 mei 2023

Beaumont wedstrijd v.s. Langedijk

 

De regels:

Henry (Pope Basic) individueel -(team Smith & Wesson)

 

A                   Geweer: Elk type enkelloops achterlaadgeweer met getrokken loop, zowel enkelschots als repeterend model van voor 1897, ontworpen voor zwartkruit patronen welke in deze periode gebruikt zijn in revolvers of pistolen. De zwartkruit patroon moet daadwerkelijk in een revolver of pistool voor 1897 gebruikt zijn welke alleen geschikt was voor zwartkruit met uitzondering van kaliber .22 randvuur

B                    Vizierring: Originele richtmiddelen of replica's naar origineel model. Korrelhoogte vrij maar profiel naar origineel model diopter niet toegestaan.

C                   Schijf: ISSF 50-meter pistoolschijf.

D                  Houding: Staand.

E                   Afstand: 50 meter.

F                    Een trekkerversneller is niet toegestaan.

G                  Palm- of handsteun is niet toegestaan.

 

De naam voor deze discipline is afgeleid van de patroon .44 Henry Flat Rimfire daar deze in de geweren Henry en Winchester model 1866 werden gebruikt maar ook onder andere in Colt revolvers.

 

De naam voor het team is afgeleid van de patroon .32 Short Rimfire van Smith & Wesson welke gebruikt werd als eerste in de revolver van Smith & Wesson model 1 en 2 maar werd later ook gebruikt door andere fabrikanten van revolvers en pistolen en ook meerdere geweren van verschillende fabrikanten werden voor deze patroon gemaakt.

 

Terug naar overzicht