7 ͤOpen Kampioenschap Nederlands geweer Beaumont2025

De wedstrijd voor 2025 zal op 12 april 2025 in Langedijk worden gehouden. Ook dit jaar zal ook de onderverdeling van de KNSA (Junioren, Senioren en Veteranen) worden gebruikt zodat deze wedstrijd gelijk is de indeling voor Dreyse (vanaf 01-10-2023)

 

Algemene informatie van de Beaumont Update 23-6-2023

 

Verslag Beaumontwedstrijd 2020 AK 56

 

Kampioensscore kampioenschap Nederlands geweer Beaumont

Jaar

Score

2019

86

2020

93

2021

91

2022

92

Kampioensscore kampioenschap Nederlands geweer Beaumont met SH1

Jaar

Algemeen

SH1

2023

93

80

Kampioensscore kampioenschap Nederlands geweer Beaumont in categorieŽn

Jaar

SH1

SH2

Junioren

Senioren

Veteranen

2024

92

-

78

88

97

 

Opgeven Beaumont treffen 2025

 

Het Nederlands geweer klein kaliber Beaumont welke ontwikkeld, gemaakt en gebruikt is door het Nederlandse en Indische leger en sommige buitenlandse overheden is het eerste achterlaadgeweer wat volledig ontwikkeld en gemaakt is in Nederland.

 

Gezien de historie van dit geweer in Nederland willen wij een jaarlijkse kampioenschap Beaumont organiseren voor alle Beaumont schutters in Nederland.  Dit initiatief is goed ontvangen en het aantal schutters is veel meer dan wij hadden verwacht.

 

Toegestaan zijn alle geweren Beaumont in het kaliber 11 mm Beaumont in de modellen welke door een overheidsdienst zijn gebruikt in Nederland, Nederlands IndiŽ, Chili, Duitsland en EthiopiŽ.

 

Gebruik draagriem.

 

Een draagriem gelijk aan het origineel mag gebruikt worden gedurende de wedstrijd voor extra steun maar moet wel bevestigd zijn zoals hij standaard op het wapen is bevestigd.

 

Het vernieuwen van het vizier en de patroon nummer 2 voor de Beaumont in 1879 en de mogelijke gevolgen voor het geweer.

 

 

Aanschaf van een Beaumont geweer of noodzakelijke verbruiksartikelen:

 

 

Schutters welke interesse hebben om aan deze wedstijd deel te nemen er zijn meerdere adressen bekend bij de organisatie, welke bijna alle noodzakelijke attributen kunnen leveren aan schutters welke hier op zoek dus ook Beaumont geweren met of zonder bajonet (zie foto). Dit zijn schutters welke medeschutters willen helpen dus dit zijn geen adressen voor personen welke er in handelen.

Hulzen voor het Beaumont geweer worden gemaakt door de firma Bertram (AustraliŽ) en de firma Horneber (Duitsland) ze kunnen ook gemaakt worden van .50-90 Sharps hulzen en kaliber .32 jachthulzen.

 

 

Persoonsgegevens:

 

Voor deze wedstrijd gebruiken wij ook persoonsgegevens ook al is het op zeer beperkte schaal.

 

Welke informatie gebruiken wij:

 

1.   Naam Schutter

2.   KNSA nummer schutter

3.   Vereniging waar schutter lid is.

4.   Geboorte maand en jaar voor de disciplines Dreyse (Beaumont) en Pope

5.   Telefoonnummer voor communicatie op korte termijn

6.   E-mail adres voor het versturen van wedstrijdgerelateerde zaken.

 

Deze gegevens staan op een beveiligde computer en zij worden niet verstrekt aan derden en zullen automatisch verwijderd worden 3 jaar nadat dat de schutter gestopt is met verdere deelname aan de Beaumont wedstrijd.

 

Privacy:

 

Fotoís en videoís met een herkenbaar in beeld gebrachte betrokkene worden meestal gezien als persoonsgegevens om deze reden is het maken van fotoís en videoís gedurende de wedstrijd verboden.

 

 

Deelname is mogelijk voor alle zwartkruit schutters met een geldig KNSA licentie.