Open Kampioenschap Nederlands geweer Beaumont2024

De wedstrijd voor 2024 zal op 13 april 2024 in Langedijk worden gehouden.

 

Algemene informatie van de Beaumont Update 23-6-2023

 

Verslag Beaumontwedstrijd 2020 AK 56

 

Opgeven Beaumont treffen 2024

 

Het Nederlands geweer klein kaliber Beaumont welke ontwikkeld, gemaakt en gebruikt is door het Nederlandse en Indische leger en sommige buitenlandse overheden is het eerste achterlaadgeweer wat volledig ontwikkeld en gemaakt is in Nederland.

 

Gezien de historie van dit geweer in Nederland willen wij een jaarlijkse kampioenschap Beaumont organiseren voor alle Beaumont schutters in Nederland.  

 

Toegestaan zijn alle geweren Beaumont in het kaliber 11 mm Beaumont in de modellen welke door een overheidsdienst zijn gebruikt in Nederland, Nederlands IndiŽ, Chili, Duitsland en EthiopiŽ.

 

Het vernieuwen van het vizier en de patroon nummer 2 voor de Beaumont in 1879 en de mogelijke gevolgen voor het geweer.

 

 

Aanschaf van een Beaumont geweer of noodzakelijke verbruiksartikelen:

 

Schutters welke interesse hebben om aan deze wedstijd deel te nemen er zijn meerdere adressen bekend bij de organisatie, welke bijna alle noodzakelijke attributen kunnen leveren aan schutters welke hier op zoek dus ook Beaumont geweren. Dit zijn schutters welke medeschutters willen helpen dus dit zijn geen adressen voor personen welke er in handelen.

Hulzen voor het Beaumont geweer worden gemaakt door de firma Bertram (AustraliŽ) en de firma Horneber (Duitsland) ze kunnen ook gemaakt worden van .50-90 Sharps hulzen en kaliber .32 jachthulzen.

 

Persoonsgegevens:

Voor deze wedstrijd gebruiken wij ook persoonsgegevens ook al is het op zeer beperkte schaal.

 

Welke informatie gebruiken wij:

1.   Naam Schutter

2.   KNSA nummer schutter

3.   Vereniging waar schutter lid is.

4.   Geboorte maand en jaar voor de disciplines Dreyse en Pope

5.   Telefoonnummer voor communicatie op korte termijn

6.   E-mail adres voor het versturen van wedstrijdgerelateerde zaken.

 

Deze gegevens staan op een beveiligde computer en zij worden niet verstrekt aan derden en zullen automatisch verwijderd worden 3 jaar nadat dat de schutter gestopt is met verdere deelname aan de Beaumont wedstrijd.

 

Privacy:

Fotoís en videoís met een herkenbaar in beeld gebrachte betrokkene worden meestal gezien als persoonsgegevens om deze reden is het maken van fotoís en videoís gedurende de wedstrijd verboden.

 

 

Deelname is mogelijk voor alle zwartkruit schutters met een geldig KNSA licentie.